sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Ratsastusta ja erikoispostaus suunnittelua

Tänään olin pitkästä aikaa ratsastamassa Leimun kunnolla koska kenttäkin on aurattu:)
Menin kentällä ensin paljon ravi ympyröitä ja kiemuroita ja siirtymisiä ja sitten oti myös laukkaa.
Ravissa Leimu meni tänään erittäin hyvin ja olin todella tyytyväinen siihen, sillä se oli mukavan kevyt edestä ja liikkui melko hyvin itse eteenpäin:)Menin osan ajasta ilman jalustimia jotta saisin EDES HIEMAN istuntaa parannettua.
Laukassa Leimu oli nihkeä, mutta tuli laukassakin muutama ihan hyvä pätkä.Laukkaa ollaan nyt treenattu vähän vähemmän että saataisiin ensin tuo ravi tasapainoon:)
Ja kun juoksutin eilen juokstus järjestelmällä niin tänään käytti takaosaansa hyvin aktiivisesti:)

Menin myös pellolla hetken, pääosin ravia ettei tule liian raskasta treeniä mutta tuli sielläkin muutaman kerran laukka nostettua.Ei sitä lunta kuitenkaan niin paljoa ole kuin viimetalvena oli:)




Olin myös eile kuvaamassa emilian valmennusta:)
Hän oli poninsa Daisy Deen "Daisyn" kanssa Kirsin estevalmenuksessa.Ihan hyvin meni, oikee turboponi tää daisy:)



Sitte toho erikoispostaukseen ku suunnitelmissa se varustepostaus.
Mutta ensinnäkin saatte sitten vähän odottaa ku menee aikaa ettii tavarat ja vielä kuvata ne tai edes suurin osa niistä..
Toisekseen, eniten mulla on riimuja ja naruja ja niistä kukaa ei halua postausta ilmeisesti..
No mutta rupean kaivelee tavaroita esiin ja sitten kuvailee jotta saan sen postauksen joskus tehtyä.olkaa kärsivällisiä:)

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Kuvapostaus

En nytten jaksa ruvetä kirjottamaan mitään hirveesti ku ei mitään kirjotettavaa oo, koska kenttä ollut huonossa kunnossa eikä päässy treenaamaan..








sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Pikainen päivitys

Kirjoitan Illalla ehkä enemmän.mutta siis varustepostaus sai eniten ääniä..joten rupean sitten piakkoin sellaista väsäämään kunhan saan tavaroita kokoon ja kuvaattua..jos ilmat vähän paranis ni pääsis treenailemaankin...

lauantai 11. helmikuuta 2012

Eipä ihmeempiä

Anteeksi taas hirveästi etten ole postaillut..Mutta ei ole yksinkertaisesti ollut kirjoitettavaa...
Eikä oikeastaan olisi nytkään mutta kirjoitan nyt ns.viikko koosteen etää tulee jonkinmoinen tästä postauksesta.Kun vaa muistais mitä on viikolla tehnyt..:D

Maanantai: Kaverini kanssa olimme tallilla.Hoidimme ensin Lassin ja sitten haimme Leimun tarhasta.
Päätin että Leimulla olisi juoksutus päivä,ja pitkästä aikaa kunnollinen sellainen.Laitoimme siis Leimulle juoksutusvyön sivuohjineen:)
Kaverini halusi juoksuttaa koska hän on vasta nyt lähiaikoina opetellut juoksuttamaan hevosta liinassa,suostuin siihen joten itse toimin "opettajana" ja kuvaajana.
Leimu oli aluksi niinkuin arvata saattoi "hankala" se pukitteli eikä halunnut liikkui koska sivarit kiukuttivat sitä..Mutta kaverini pärjäsi silti hienosti.Ja väkisinkin silloin rupesin miettimään sitä millainen Leimu oli juoksutuksessa kun ostin sen, mutta se onkin toinen juttu se..

Kun kaveri oli jonkin aikaa juoksuttanut niin kävin kiristämässä sivuohjia ja samassa huomasin että ne ovat liian "pitkät" Leimulle tai siis vaikka ne laittoi tiukimmalle niin Leimu pystyi pitämään päätään miten halusi:DEli siis pitänee hankkia toiset sivarti..mutta ainiin mä tilasin just sen juoksutusjärjestelmän hööksiltä et katotaan sillä sitten :) Loppua kohti Leimu rentoutui ja kulki nätisti.:)Sitten vietiin se talliin ja harjattiin kunnolla, se sai loimen päälleen koska oli hikinen ja annettiin kummallekin hepalle namia:) Pahoittelen kuvan laatua..oli jo melko hämärää.


Tiistai: Ratsastin Leimulla kentällä.Se tuntui melkein laiskalta, ja ikävä kyllä olikin sillä tuulella ettei sitä kiinnostanut tehdä töitä.Heti kun pyysin ravia niin sain kokea kivat rodeot:D no jatkoin sinnikkäästi pyytämistä ja pian rodeo loppuikin ja Leimu suostui ravaamaan kauniisti:)
Sillä on välillä näitä ihme kokeiluja,tai no vähän useamminkin että jos sitä ei kiinnosta, niin se koittaa josko muutamalla pukilla pääsisi pois tilanteesta, mutta lopettaa oitis kun huomaa kiukuttelun olevan turhaa.Otin myös yhden laukan kumpaankin suuntaan.Vasen laukka nousi hyvin ja pysyi melko hyvässä tempossa ja olin tyytyväinen, mutta ennen kuin oikea laukka nousi niin sain uuden pienen rodeohyppelyn mutta kun pyysin eteen niin Leimu lähtikin heti reippaaseen laukkaa korvat hörössä,ilmeisesti muisti että laukkaaminen onkin kivaa :D
Eli loppujen lopuksi ratsastus oli kuitenkin melko onnistunut.

Keskiviikko: Päätin hypätä PIITKÄSTÄ aikaa Leimulla kun kenttä oli siinä kunnossa että pystyi hyppäämään edes vähän.Ei siellä olisi mitään kunnon rataa voinut mennä tai jotain 100 esteitä, mutta hyvin pystyi menemään yksittäistä 40-60cm estettä. En olisi varmaan muuten hypännyt mutta ensinnäökin kaveri oli taas mukana ,joka olisi hyvä että jos leimu tipputtaisi(harvinaista) niin joku nostaa puomin ja olisi kuvaajakin.
Ensin pikku esteellä Leimu ei meinannut jaksaa nostaa jalkojaan mutta pikkuhiljaa innostui edes hieman.Ja loppua kohti menikin sitten melkein liian reippaasti, ja Leimun hypyistä ja omasta istunnastani päätellen kummankin estetaidot ovat HIEMAN ruosteessa :D Ja tulipahan tänkin vuoden eka pieni estetreeni tehtyä.Ja olen todella tyytyväinen Leimuun.
Anteeksi jalkani, koulusatula ja koulujalkkarit jäi:)




Torstai: Leimulla oli kevyt peltoilupäivä, saattaa kuullostaa omituiselta mutta kyllä menimme kevyesti pellolla, täällä ei ole ensinnäkään ylipäänsä pelloilla paljoa lunta + että ratsastimme auratulla "radalla".
Olin jo päättänyt että menen suht kevyesti koska edellisenä päivänä oli hypätty,
Kävelin vain aluksi melko pitkään ja otin sitten ravia, kaveri oli taas tallilla koska on nyt innostunu kuvaamisesta joka on minusta tosi kiva asia:)
Leimu ravasi todella kivasti,reippaasti ja tahti säilyi.Otin molempiin suuntiin laukkaa mutta vain pienen pätkän ja Leimu tuntui tykkäävän:)
Lopuksi menin pari "reippaampaa" ravi pätkää eli pyysin Leimua että ravaisi enemmän eteenpäin ja se onnistuikin ihmeen hyvin:)Olen erittäin tyytyväinen Leimuun.
Sitten kävelin sen kanssa melko pitkään ennen kuin vein sen kaverin kanssa takaisin talliin ja harjasin sen.Nyt Leimu ei ollut hikinen ja se oli hyvä sillä ei ollut tarkoitus että se olisi hionnut kun oli palauttava treeni.



Perjantai: Leimulla oli vapaapäivä.Sai olla kauniina päivänä pitkään ulkona ja nauttia raikkaasta ulkoilmasta.Äiti otti sen sisälle "vasta" 6aikoihin illalla.:)

LauantaI(Tänään): Menin Leimun kanssa ilman satulaa kentällä (en tiiä mikä ilman satulaa friikki musta on tullut) menin n40min ratsastin kaikki askellait läpi..hiukan hangoitteli vastaan taas kun pyysin ravia mutta lopetti suunnilleen heti ja menikin loppu ratsastuksen Todella kauniisti.Oikea laukka oli tnäään selvästi parempi kuin vasen , kun yleensä vasen on parempi kun Leimu on hieman vino vasemmalle..
Huomisesta en tiedä vielä mitä teen:)

Kertokaapas lukijat onko viikon kuulimiset kirjotettuna tälleen kivemmat ku päivittäin ja haluaisitteko tietää enemmän Leimun historiasta? siis ajasta kun se tuli mulle ja miten meillä ensin sujui ja miten sitten alkoi sujumaan?



lauantai 4. helmikuuta 2012

Maastoilua

Päätimpä nyt sitten kirjoittaa, vaikka en kyllä millään jaksaisi, koska edelleen puolikuntoinen (olen siis kipeä).
Tänään yllätyin iloisesti kun Leimu antoi kiinni tarhasta, tai oikeastaan tuli luokse vaikka sillä oli heinää tarhassa, no ok lahjoin sen keksillä, mutta silti.Aiemminhan Leimu ei tullut luokse vaikka mikä oli..
Mutta siis, menin Leimun kanssa maastoon, päätin mennä ilman satulaa koska silloin itselläkin lämpimämpi kuin satulan kanssa.
No kun olimme noin ehkä 1km menneet niin kappas Leimulla oli tilsat etusissa (en tajua miten leimu saa itselleen tilsat kun on n.-16astetta pakkasta) ja se oli kuin bambi liukkaalla jäällä..Tulin sitten alas selästä ja koitin ensin raipan päällä hakata tilsoja pois, sitten kivellä, ja sain kuin sainkin suurimmat tilsat pois.
    Mutta seuraava ongelma olikin sitten että miten pääsen takaisin selkään maastossa kun ei ole satulaa.Ensin koitin sellaisen "kallion" päältä, mutta Leimu ei suostunut seisomaan paikallaan ja venäytin reiteni kun koitin kurkottaa Leimun selkään.
Yritys numero 2olikin sitten roskalaatikko jonka päältä pääsinkin melko helposti selkään, ja matka jatkui.

Menimme tien reunassa kohdissa missä olisi edes vähän lunta koska auratut osat olivat liukkaita enkä ollut saanut tilsoja kokonaan pois.Sainkin välillä muistuttaa Leimua katsomaan jalkoihinsa ja keskittymään kun se katseli jotain ihan muuta ja hivuttautui tiellä päin ja meinasi liukastua.No pääsimme kuitenkin haluamaamme tien haaraan. Siellä sitten kävelimme "keskellä" tietä, jottei Leimu joutunut kävelemään liukkaissa kohdissa (ja siis sillä tiellä ei aja autoja).Köpöttelimme rauhassa pitkin polkua ( tämä maastoreitti ollut sellainen että aiemmin saanut vain talvisin mennä mutta nyt ensivuonna saa mennä kesälläkin).

Oli mukavan rauhallista keskellä metsää, no myönnän että kylmä kyllä oli, ja varsinkin naama ja sormet jäätyivät ensin.Jatkoimme matkaa suoraan kohdasta mistä aiemmin oli käännytty metsään, kun nyt saimme tietää että suoraan menemälläkin pääsee "ympäri" siis takaisin tielle mistä käännytään sinne metsäpolulle.Vähän sain ottaa ohjaa lyhyemmäksi kun Leimu katseli hieman, että mikä paikka tää on, kun ei ollut koskaan ennen siellä ollut.Pääsimme lopulta takaisin tielle, mutta miettisin kyllä pitkään että onko se varmasti se tie, koska ei näyttänyt samalta. Ihmettelin hetken kuljettuani jos että missä kummassa olen, seutu näytti siis niin vieraalta, mutta pienen matkan päästä huomasin tehtaan ja siinä vaiheessa tiesin ainakin olevani oikealla tiellä.
   No tie tuntui jatkuvan loputtomiin, sillä se vain jatkui ja jatkui, mutta viimein huokaisin, sillä sain varmistuksen että tie oli oikea kun näin tutun risteyksen edessä päin, huomasin myös että Leimulla oli taas tilsat.Koitin ravata pätkän hiekkatiellä jonne käännyimme siinä toivossa että tilsat olisivat lähteneet mutta ei..
  Taas vaan alas selästä ja koitin hakata niitä pois jollakin, en saanut pois paljoakaan ja tällä kertaa nousin takaisin selkään tynnyrin päältä, ja venäytin toisen reiteni..

Kun olin päässyt selkään ja jatkoin matkaa niin sekä naama, että sormet ja varpaat oli ihan umpijäässä.En voinut pyytää Leimua menemään reippaammin tilsojen takia vaan pikemmin sain hidastaa sitä jotta se ei liukastele.Pikkuhiljaa pääsimme takaisin isolle tielle ja lopulta sitten tallille.
 Ja kun tulin selästä alas niin voi he***tti että sattui jalat kun ne oli oikeesti ihan jäässä.Talutin hevosen talliin ja harjasin ja otin suojat pois.Ja Leimu sai jäädä sisälle.Tein vielä ruuat jonka jälkeen lähdin kotiin lämpimään suihkuun ja juomaan lämmintä kaakaota:)



Huomenna menenkin sitten apassionataan:)

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Pellolla

Tänään olin Leimun kanssa taas peltoilemassa vaikka ei vieläkään voi kunnon peltotreeniä vetää kun ei oo niin paljoa lunta.
Teen tästä nyt tällase enemmän kuvapostauksen koska tuntuu ettei kukaan tätä blogia oikeen lue, niin en viiitsi raportoida "turhaan" ja nähdä vaivaa..
Jos haluatte pidempiä postauksia niin ilmoittakaa olemassaolostanne.