keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Varusteiden sopivuus

Nyt kun ei oo ridakerrottavaa kun Leimulla oli eilen vapaa ja tnää kävi satulaseppä ni teen tällasii "asiapostauksii"

Eli nyt mulle ajankohtaisena asian varusteiden sopivuus..
Leimulla todettiin nyt siis että on selkälihaksia tullut lisää jonka takia satula liian kapea, joten satula meni nyt sitten levennettäväksi.

Mutta mitä mieltä olette ihmisitä jotka käyttää epäsopivia varusteita?
Monestakin olen kuullut että on sanonut että on vaikka 3hevosta joilla kaikilla käyttää samaa satulaa,ja joo voisi muuten toimiakkinmutta monesti on vielä että hevoset ovat täysin erinmallisia, esim.siro pv, raskas suokki,ja leveä poni...ei voi olla sopiva kaikille.

Tiedän myös itse tallin missä on 6hevosta joilla ratsastetaan ja niille on 1satula, ja kaikki on erinmallisia, on paksua,laihaa, kapeaa,leveää, korkeasäkäistä, matalasäkäistä...Ja niille kaikille EI VAIN VOI mennä sama satula.
Mitä mieltä olette tällaisesta, mielestäni on erittäin ilkeää, itse en tykkää pitää satulan alla edes romaania (tekemässä satulan sopivaksi) koska jos sitä tarvitsee niin satula ei ole sopiva.
Jos hankkii monta hevosta pitäisi olla varaa hankkia niille myös satulat...

Sama juttu suitsien /kuolaimienkanssa.Jos toinen ratsu on vaikka welsh poni ja toinen raskas suokki ja niillä käyttää samoja kuolaimia niin ne eivät vain voi olla sopivia,miksi siis käyttää sellaisia.

Mitä mieltä te olette tästä? Kannattaako samaa satulaa pitää erinmallisilla hevosilla? eikö tällä saada aikaan vain kipeitä hevosia...?
Minä olen tätä mieltä, olkaa itse sitä mieltä mitä olette mutta mielestäni on todella epäreilua käyttää hevoselle varusteita jotka eivät sille sovi..

P.S.huomenna tulee 1 tai  2tuntilaista taas:)

tiistai 30. lokakuuta 2012

Ratsastuksen taso...

Päätin tehdä postauksen tästä aiheestä lyhyesti kun on hetki aikaa ennen ku menen tallille ja  luin tähän aiheeseen liittyvän topikin ht-netissä.

(P.S.olen saanut valituksia kirjoituksen laadusta, näppikselle kaatui n.1viikko sitte limsaa.ja nyt näppäimet tosi tahmeat jonka takia ei kaikkia kirjaimia esim ota...)

Eli siis ht-netissä puhuttiin siitä että sen näkee kuinka kauan on ratsastanut...Ei se välttämättä niin ole, riippuu miten on harrastanut.Itse olen harrastanut ratsastusta 14vuotta..periaatteessa 15 mutta 4vuotiaana ratsastusta en laske:D

Ja silti mulle usein valitetaan esim netissä että opettele ratsastaa yms.juu, etsin nyt valmentajaa niin kävisin taas tunneilla, mutta koska ratsastin ensimmäisen 8vuotta SUPER kilteillä vuonoilla jotka ei tehnyt mitään väärää...niin en esim oppinut sinä aikana ratsastamaan vähääkään vaikeita hevosia, tunneilla ei edes opetettu miten ratsastetaan peräänantoon...Eli olen ratsastanut 14vuotta, ja silti olen tasoa HeC-HeB....Munhan kuuluis sit olla HeA +, mutta kun en ole mennyt hirvesti sellaisilla tunneilla millä olisi opetettu ratsastamaan hevonen ohjan ja pohkeen väliiin...

Joten älkää yleistäkö, ja hei voiko 5-6vuotiaana pystyä ratsastamaan edes tosissaa?ehkä joo jos on huippuponi/heppa alla ja hyvä opettaja mutta ei missään ridakoulussa.

OLEN PUHUNUT.

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Siivoilua ja ratsastus"pulmia"

Tänään alotettiin Julian kanssa päivä normaalisti..Eli Julia siivos karsinan, tehtiin ruoka ja vietiin vedet:)Sitten saatiin idea että siivotaan kaappi!:D

No siinä riitti hommaa..mutta valmista tuli, harmitti niin pirusti kun ei muistettu ottaa ennen kuvaa kaapista, mutta tässä nyt kuva tavaramäärästä ja tavaroista kaapissa:)

Photobucket
 
Photobucket
 
Eli ylimmällä hyllyllä on suojat ja pintelit yms:), toisella on lääketarpeet+ kaikki putelit, eli linimentit,ötökkämyrkyt,karvankiillokkeet.seuraavalla on kypärät ja hanskat:)toiseksi alimmalla on vaan kaikkee tilpehööriä:D
Ja alimmalla harjalaatikot ja turvaliivi:)
 
 
Sitten ratsastukseen, mietittiin vaikka kuinka kauan että mitä tehdään kun kaikki pohjat ei hirveen hyväs kunnossa kun lunta mutta plussaa ja ollut pakkasta...No mentiin ensi pellolle kattomaan,aluksi vaikutti että se on hyvässä kunnossa,pohja tasainen mutta ei jäinen ja kivikova mutta kuiva:)
No mentiin siellä sitten hetki, tosin Leimu hiukan kuumui joten mentiin  vain käyntiä ja ravia kun olin ilman satulaa..
 
 
 Photobucket
 
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
No ei mennyt kauaakaan kun Julia huomasi leimulla jäätävän kokoiset tilsat...onneksi oli kaviokoukku mukana, siitä sitten tilsoja lyömään pois..menin vielä hetken, mutta tuli heti niin järkyt tilsat että lyötiin ne pois ja mentiin villiponin kanssa sitten kentälle...
 
No kentällä sitten aluksi vaikutti hyvältä, ei tullut tilsoja ja pohja ei ollut kova...Joten otetttiin vähän ravii ja laukkaa vasempaan kierrokseen...
 
No sitten oikeassa kierroksessa ravia, hevonen meinaa kaatua, pohja onkin lumen alta järkyn epätasainen, ja loppujen lopuksi tulee tilsat..joten menttiin sitte hetki siirtymisiä ja sitten loppukäynnit...
 
 Photobucket
 
Photobucket
 
 
Photobucket
 
Photobucket
 

Photobucket
 
Joten nyt on pienoinen ratsastus pulma...miten ja missä ratsastan ja treenaan hevosta, pellolla tulee tilsat,ja kentällä tilsat +koppurainen pohja...nyt toivon että joko tulee (säätiedotusten mukaan) vettä ja kenttä sulaa tai tulee kunnolla lunta...
 
Ja Leimu pitäisi klipatakkin uudelleen varmaan viimeistään kuukauden pääst...yritänkö itsemurhaa vai löydänkö klippaajan...
 
No mutta tällaista tänään...olisi vaan kiva voidä nyt treenata kun heppa hyvässä kunnossa:)
 
 

lauantai 27. lokakuuta 2012

Nopea ridaus + irtojuoksutusta

Tosiaan ratsastin tänään vain hetken, jalka säryn vuoksi...Mutta päätin sitten irtojuoksuttaa Leimun kun se on nyt niin innoissaan lumesta:)
Eli mitäpä nyt enempää kertomaan...Kuvia siis kehiin.P.S.huomenna saan toivon mukaan kuvaajan myös ja menen pellolle niin koiran ridata kunnolla:)

Photobucket
 
Photobucket
 

 Photobucket
 
 
Photobucket
 
Photobucket
 
 
Photobucket
 
 
Photobucket
 
Photobucket
 
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 

Photobucket

torstai 25. lokakuuta 2012

Selvitetty

Saatiin asiat hoitajan kanssa kuntoon.

Kiitos niille jotka ymmärsi mua:) KYSEESSÄ OLI VÄÄRINKÄSSITYS HOITAJAN OSALTA!

Mutta nyt saatiin selvitettyä se ja hän jatkaa kuulemma mielellään tunneillani ja jatkaa hoitamista:)

Eli te pätijät olitte jälleen kerran väärässä, onneksi:)

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

JUST

nykynuoret...missä on ne heppatytöt jotka arvosti sitä mitä niille anto...? Missä on ne jotka oli onnellisia kun sai ilmaseks ratsastaa?...tai ne jotka oli onnelisii vaa siitä että sai harjata...Eipä löydy enää niitä...

On se kiva ku kehenkää ei voi luottaa...ei näil nykyajan heppatytöil oo ees rohkeut...

tiistai 23. lokakuuta 2012

Maastoilua

Olin tänään siis maastosssa.Menin noin 30minuutin lenkin,pääosin käyntiä, vähän ravia:)

Tässä muutama itse otettu kuva maastosta ja tallilta,(känny laatu:D

2012-10-23-418_zpsbb4b8dde
 
 
2012-10-23-418_zpsbb4b8dde
 
2012-10-23-412_zpsbe74d53d
 
 
Photobucket

maanantai 22. lokakuuta 2012

APUAA

en saa  laitettu kuviiku kuvatila loppus ja en pysty jostain syystä tekee uutta käyttäjää ku tulee vaa et tapahtui virhe...???

Kuulumisia

Kirjoitan nyt kun on aikaa niin muutamalta päivältä jotain kuulumisia kuvien kera.

Aloitetaan vaikka torstaista.

Oli ihan kamala ilma, ja mää ja Julia siivottiin karsina.Sitten Emma tuli tallille (Emma on yks mun tuntilainen).Julia ja minä ja Emma laitettiin tavarat käytävälle, ja mentiin sitten hakemaan Leimua tarhasta.Julia toimi ns.tuntiapulaisena.

Emma talutti Leimua riimunarusta ja Julia piti toiselta puolelta riimusta vähän kiinni kun Leimu on kuitenkin niin iso verrattuna emmaan.Sitten Emma harjasi Leimua, vähän neuvottiinn miten mikäkin juttu tehdään ja putsasi Leimun yhden etukavion,Julia putsasi loput,Leimu satuloitiin yhdessä, ja Julia laittoi suitset kun Emma on niin pieni ettei yltäisi jos Leimu nostaa pään ylös.No sitten Leimulle viltti selkään ja menoksi.Autettiin Emma selkään ja talutettiin kentälle.
Juliia taluttin Emmaa kun annoin ohjeita ja tehtäviä kentän keskeltä, Emma meni myös pari pätkää ilman talutusta, mutta sitten päädyttiin talutukseen kun Leimu oli niin laiska Emman kanssa.
Otettiin myös pari pätkää ravia pitkillä sivuilla, hyvin meni!
Torstaina emma tuleekin uudelleen ja silloin heti perään on Julian tunti.Ja nyt saan ehkä vielä kolmannenkin tuntilaisen:D


 
Sitten autettiin Emmaa ottamaan Leimulta satula pois ja suitset.Emma otti myös suojat pois.Ja sitten taas harjaus.Julia näyttti emmalle miten ruoka tehtiin ja laitettiin sitten vedet karsinaan:)
 
 
Sitten perjantai.
 
En jaksa hirveesti sepustaa mutta siis selitän nyt vähän ettei tuu valituksia.Julialla oli siis pe tunti.Leimulla on nyt taas vaihteeksi satulaongelmia hiukan, satula valuu herkästi eteen (satulasepälle soitettu kyllä) ja tuntilaiset ei voi ilman satulaa mennä.
Jotenka Leimu protestoi (enimmäkseen tuntilaisilla) jos siltä "vaatii" jotaian, esim laukkaa tai reipasti ravia niin pukittamalla, (minulla harvemmin tätä tekee, välillä kylläkin, mutta itse menen pääosin ilman satulaa)
Julia pysyi kaikissa pukeissa kyydissä ja lopulta menin itse selkään kun hänen polvensa vääntyi selässä pukissa jotenkin, ja Leimu jatkoi samaa mun kanssa..
 




 




 
On sillä julialla vaan hyvä tasapaino, kannatti pitää ekat tunnit ilman satulaa:)
 
Sitten la.
 
Laitan nyt lauantaista vain kuvia.