perjantai 30. marraskuuta 2012

Kohta kohta (älkää lukeko jossei kuvaton postaus kiinnosta.)

Joo, Donna saapuu huomenna!Aikaa en vielä tarkkaan tiedä, mutta omistaja sanoi lähtevänsä ajamaan aamusella kunhan saa hevosen lastattua(sitä ei ole paljon kuljetettu)

Ja huomenna laitan sitten vielä boksiin veden valmiiksi samassa kun siivoan Leimunkin karsinan.
Tänään hoitajan kanssa pestiin vesiastia valmiiksi.
Julialla on siis huomisesta asti 2hoitohevosta:)

Huomenna Donna pääsee riippuen säästä ja siitä mihin aikaan se tulee niin tarhaan.
Ja jos se tulee aamulla/päivällä niin käyn illalla vielä taluttelemassa sitä ja harjaamassa sen, Leimun varmaan vain harjaan huomenna.

Donnan kanssa aloitetaan muutenkin todella rauhallisesti, katsotaan nyt josko kuitenkin ensiviikon ti-to aikana kävisin selässäkin edes hiukan:)Riippuu miten Donna sopeutuu.

Innolla odotan nyt huomista,tule jo tule jo:D Aina se on yhtä ihanaa kun uusi heppa tulee vaikka hevonen ollut jo 5vuotta.:D

Mutta eipä kai tässä muuta.

Leimun juoksutin tänään vapaana kentällä ja innoissaan se veteli myrskyssä pukkilaukkaa:D

torstai 29. marraskuuta 2012

Ratsutus harjoitus osa 2

Nyt olen laiska enkä viitsi enempiä kirjoittaa..Video kertokoot mitä tänään ratsukoulussa treenattiin:)
JA edelleen tosikot ottakaa huumorillla.Kaikkea ei välttämättä tehdä täysin oikein mutta ei kyllä kokonaan väärinkään:)Leimu oli suht ihmeissään taas mutta hyvin meni silti.



Photobucket

Photobucket

Photobucket

tiistai 27. marraskuuta 2012

"Ratsutusta" ja varusteiden ostoa

Joo siis nyt kun Leimulla ei vielä hirveämmin mitään tehdä, niin päätettiin Leimun hoitajan kanssa harjoitella "ratsutusta".Eli lähinnä teoriassa,koska Leimu on jo koulutettu.

Eli siis periaattessa eräänlainen harjoitus.Leimu oli harjoituksessa 4v sh ori ja tämän päivän harjoitus oli mm.ratsastajan painoon totuttaminen,ratsastaja istuu selässä ja muutama askel käyntiä.(edettiin nopeammin kuin oikean nuoren kanssakoska Leimu ei ole nuori)

Ensin talutettiin ratsu kentälle, riimulla ja narulla, koska nuorta ei ole siedätetty vielä suitsiin.
Käveltiin ihan normaalisti taluttaen(ilman että kukaan selässä) jonkin aikaa ja pysähdyttiin sitten tuolin viereen.Sitten Julia pisti ensin vain kädet selän yli ja rapsutteli, kehuttiin nuorta kovasti.
Sen jälkeen Julia nojasi vatsallaan selässä ja rapsutteli, ja Leimu katsoi että mitä se tuolla touhuaa:D
Sitten taas pois siitä.Uudelleen nojaili sielä ja Leimu vähän ihmetteli että mikä juttu tää on.

Jonkin ajan kuluttua julia hypähti makaamaan vatsalleen Leimun selän päälle ja rapsutteli, Leimu suhtautui hyvin, jonka jälkeen Julia taas tuli alas tuolille.Sitten Julia hypähti uudelleen makaamaan Leimun selän päälle, ja taluttelin sillä tavalla pienen ympyrän.Vähän Leimu ihmetteli mutta ei sen enempää.
Koitettiin sitten että Julia meni selkään asti, ensin hän istui kumarassa ja taputteli hevosta, Leimu suhtautui hyvin, sitten hän nousi istumaan.Taas hän tuli alas selästä.Vielä kerran hän meni selkään jolloin otettiin pieni ympyrä niin että hän istui selässä:)

Tämähän oli Leimulle siinä suhteessa hyödyllinen harjoitus kun se on niin kärsimätön nii se oppii seisomaan aloillaa:D ja tosikot, ottakaa huumorilla.Tiedän että Leimu on koulutettu mutta opetellaan käytännössä vaan tällaisia pikkuosia "ratsutuksesta".

Ensi kerralla olisi tarkoitus laittaa jo satula ja harjoitellaan selkään menoa satulan kanssa:D



Käytiin tosiaan sitten myöhemmin vielä börjesissä, ostamassa Donnalle tavaraa, mukaan tarttui riimu,naru,harja ja kaviokoukku sekä piikkisuka:)+Ketju ihan varmuudenvuoksi kun en ole ainut joka sitä taluttaa ja vaikutti melko menevältä.


Photobucket
 
 
Photobucket

Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket

maanantai 26. marraskuuta 2012

Väliaikatietoja.

Tänään alko ainakin vaikuttaa siltä että heppa tosiaan on paremmassa kunnossa!
Kun hain sen sisälle tarhasta se oli ihan normaali, menin juoksuttamaan sitä liinassa, no oli vähän enrginen ja veteli kiitolaukkaa:D

No ilman juoksutusraippaa ei kuitenkaanviitsinyt liikkua...Kokeilin heittämällä raipanmaaha...No ongelma tulikin siinä, että en saanut sitä nostettua:D
Leimu oli kuin varsa, kun kumarruin nostamaan raippaa,leimulähti jyräämään...Koitin uudelleen ja se kiskaisi itsensä sitten irti ja veteli pierupukkilaukkaa:D

Saatiin se sitten kauran avulla kiinni...päästettiin sitten pienen hetken onnistuneenjuoksutuksen jälkeen suosiolla irti, että saa mennä..Menikin kunnolla ja veteli kiitolaukassa:D

Alkaa siis olla paremmassa kunnossa.


Ainiin, Donna saapuu näillä näkymin jo lauantaina!:)

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kuulumisia

En tiedä ketä kiinnostaa tän tyyppinen postaus mutta..

Menin tallille 4aikaan, siivosin karsinan ja laitoin veden.Sitten hain Leimun tarhasta ja harjasin ja juoksutin liinassa n15min.
Sitten harjasin vielä uudelleen oikein pitkään,ja yksityiskohtaisesti:)
Leimu meni sitten karsinaan ja jaoin heinät bokseihin, jonka jälkeen täytin heinäkärryn aamua varten+lakaisin paalin edustan:)
Lakaisin vielä käytävänkin hyvin, jonka jälkeen hain ruuat keittiöstä ja laitoin ne valmiiksi ruokakuppeihin.Ja sen jälkeen pesin ruoka astiat.

Hain seuraavaksi Lissun ja Sulevin tarhasta, molemmat tuli kauniisti mutta ensin Lissu meni sulevin karsinaan ja tuli vähän säätöä mutta korjasin tilanteen eikä mitään sattunut kelleekkään:)Ja hain sitten vielä Aatun ja Mussen tarhasta ja otin hevosilta loimet pois.

Leimun vointi on nyt ihan ok.
Kiinnostaako tällaset "arki" postaukset?

perjantai 23. marraskuuta 2012

Golden Primadonna

Ensinnäkin, juu Leimu on elossa:) Vähän parempaan päin on vointi.

Ja nyt itse asiaan.Hevonen on siis Golden Primadonna, "Donna", uusi tuleva hevoseni.
Ei ole vielä ihan 100% varmaa että tulee mutta 99,9%.:D

Se on tamma.Suomenhevosen ja Lämminverisen ravihevosen risteytys:)Se on 6vuotias ja säältään n160cm:)
Se on nyt aika lihavassa kunnossa kun on seissty 2kk..Se on muutenkin hiukan raaka, mutta osaa kulkea peräänannossa yms:)

Olin tänään sitä kokeilemassa, kivan oloinen oli, pirteä, mutta se on vain hyvä asia.Projekti taas siis tulossa.Ja joku kuitenkin ihmettelee niin hevonen on halpa, joten siihen on rahaa, ja uskon että sillä on kapasitettia:)
Ja se on todellakin tamma isolla T:llä:D jos sitä ei jokin asia kiinnosta niin ei kiinnosta:)

Kysykää jos jotain tulee mieleen:)

Photobucket
 
 
 DSC_0084_zps02c7a471

Photobucket
 

DSC_0103_zps5c6d3784
 
Ja P.S. hevosta ei löydy sukupostista.Se on rekisterissä vain numerolla mutta omistaja sanoi että sen saa ihan itse ristiä:)
Ja kun tämän hetkinen "nimi" on KUKKA niin todellakin vaihdettiin:)
 
 
 

Arvaa kuka?

Arvatkaas kuka tämä on?

Photobucket

Haluatteko tietää lisää?

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

tiistai 20. marraskuuta 2012

Valoa tunnelin päässä,maybe...

Tänään aamulla ähky oli suhteellisen paha...Ja iltapäivällä kun mentiin tallille niin heppa taas makasi tarhassa.:(
Taluttaessa oli hiukan parempi ja klinikalta vain sanottiin että odottakaa...

En tiiä enää mitä pitäs ajatella...Illalla kun pidettiin hoitajan kanssa taukoa niin kun mentiin takas talliin oli Leimu hikinen kaulasta ja päästä...:(

Oma mielipiteeni on että lopetus olisi paras..Jos vatsahaava aiheuttaa noin pahoja ähkyjä/kiputiloja, ja vatsahaava uusii helposti..Niin minusta se olisi Leimun kannalta parasta...Mutta äiti haluaa vain odottaa...

Niin kauhee olo..vaikak heppa oli tänää illalla vähän pirteemmän näkönen niin kipeä selvästi..onko se elämää että se kärsii kun odotetaan jos lääkkeet auttas vatsahaavaan...

Eli nyt en tiedä tosiaan mitä tehdä, hevosta ei voida auttaa mitenkään...
En jaksa enää:(:(

Mutta katsotaan jos olisi huomenna pirteämpi..tai sitten ei..

Kommentoijille suuri kiitos!

Olen nyt todella yllättynyt kuinka paljo lukijast/anot jaksaa tsempata blogin kautta, saattaa kuulostaa tyhmältä mutta se antaa voimaa...Ja tuntuu hyvältät tietaan että, joku välittää!

Leimullaoli aamulla taas kerran ähkyä...Tänään äiti soittaa viikkiin että mitä mieltä he ovat, kuinka kauan voi odottaa...

Hyviä uutisia myös.Lassi läpäisi ostotarkastuksen!

maanantai 19. marraskuuta 2012

Tulevaisuuden pohdintaa..

Saa nähdä milloin tässä pitää tehdä vaikeita päätöksiä...Leimulla ollut tnäänkin ähkyä...aamulla oli pahempi kuin aiemmin, illalla taas parempi...Siis pirteä on, mutta koittaa makuulle/piehtaroimaan...Ja kärsivä ilme silmissä..taas yli 4h taluteltu ja illalla mennään uudelleen..Makasi tarhassa päivällä kun mentiin tallille ja yöllä ei ollut paskonut(illalla 16-23 oli 3kasaa...)ja nyt talutellessa ei oo paskonut...

Vatsa on selvästi kipee eikä tunnu  vatsalääkkeetkään auttavan...
Huomenna varmaan soitto viikkiin että kuinka kauan voidaan odottaa jos ähky laantuu:(

Koska klinikalle ei kuulemma enää viedä(kaikki on jo tehty) ja ei ole reilua sitä kohtaan taas letkuttaa se, kun ähky johtuu kivusta...

Että kai tässä pitäää jo miettiä mikä hepalle parhaaksi ja nauttia näistä mahdollisista viimeisistä hetkistä sen kanssa...

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Paska!

Nyt vituttaa.,,ensinnäkin se että saan negatiivista kommenttia vähän väliä milloinmistäkin, ihan kun mulla ei muutenkin ois tarpeeks paha olla...Leimulla oli illalla taas ähky...Ja jos noi ähkyt vaa jatkuu ni Leimu päästetään vihreemmille laitumill...Viikissä kun ei löydetty muuta syytä kuin että vatsahaavoista johtuva kipu aiheuttaisi ähkyä...

Eli jotta jaksan edes jotain postailla niin en jaksaisi noita negatiivisia kommentteja.En yleistä kuitenkaan, olen todella kiitollinen niille jotka mua jaksavat tsempata!:)

Tänään taas tallilla Leimun hoitajan kanssa Leimua taluteltiin ja saattaa olla että joudun vielä uudelleen menemään taluttelemaan...Ei muuten mitään mutta kun kaikki on jo tehty..kipulääkettä ei voi antaa kun pahentaa vatsahaavaa...Ja leikkausta ei tehdä..

lauantai 17. marraskuuta 2012

R.I.P..

Juu tota noin,

Rest in peace hiirimatto:D

Joo heppa kotiutus tänää,säikytin vaa.
Täytyy nyt vaan toivoa että on kunnossa.Ainakin potki traikkuu melkee koko 2h ku tultii kotiin..yleensä on traikussa rauhassa..

Tässä videopostaus eiliseltä.



Klinikalla näin myös vanhan ponini ja hänen omistajan..Olikiva nähdä tosin ei noissa merkeissä, enempää en Wispin tilanteesta sano:)
Vitsit se oli muuttunut vaalemmaksi ja aikuisemman näköseks, sööpöliini:)
Täs yks kuva tänää otettu ni näätte vähä minkä näkösestä ponista on kyse.

Photobucket
 
Leimu sai uuden kaulakappaleellisen fleece loimen:)
 
 Photobucket
Photobucket

perjantai 16. marraskuuta 2012

Helsingissä..(Viikissä)

Eilen Leimulla oli taas/edelleen ähkyä..samoin keskiviikkona...Äiti soitti sitten viikkiin koska Leimun ähky pahene taas eilen (meni makaamaan yhtäkkia talutuksessa..)

Lähdettiin sitten illalla vielä ajamaan Leimua viikkiin, sieltä oltiin sanottu nyt että vatsahaava ei ole nyt tärkeää vaan ähkyn hoito on ensisijainen juttu..
Klinikalla sitten vietiin Leimu pakkopilttuuseen, se kun ei pidä niistä eläinlääkäreistä..No kuunneltiin vatsa,ja mitattiin kuume, tutkittiin suoli, mutta muute ei tässä vaiheessa ollut selvinnyt kuin että suoli on vähän kuiva..

Photobucket
 
Photobucket
 
Sitten letkutettiin eikä siinäkään selvinnyt mitään...
Hevoselle laitettiin koppa päähän että letku pysyy nenässä...
Ja hevonen jää viikkiin lauantaihin asti nyt että saataisiin selville mistä ähkyt johtuu...
 
Leimu vihasi sitä  kuonokoppaa, karsinassa huitoi sitä seinään ja yritti kaikin tavoin saada sen irti:D
 
Aamulla äidille ilmotettiin että taas on paskonu ja nii mutta ei ole normaalin oloinen silti...tähystetään tänään jotta saadaan selville että voisko kuitenkin johtua vatsahaavoista noi ähkyt vaikka se ei ole normaali...
 
 Photobucket
 
Photobucket
Pallomaha...:(
 
 
Photobucket
 
P.S.anteeksi taas tekstin laatu, tultiin eilen klinikalta vasta puol 2 yöllä ja mulla oli aamutalli...

torstai 15. marraskuuta 2012

Huoh

Eilen hepalla oli ähkyä aamulla ja illalla...taluteltu taas siis...nyt aamulla oli pirtee yms, mutta vatsa edelleen erittäin pallo ja pinkeä+vatsan takaosassa nestettä(ollut ma-ti välisestä yöstä asti ja se kohta  vatsasta kipeä...äiti soittaa tänään klinikalle josko syy VIHDOIN selviäisi, tänään mennää joka tapauksessa kaverin kanssa taas kävelemään ,maastoon...

Alkaa pian toivo loppua...ja enrgia ku nyt sit ollutoi kaasuähky kohta 5päivää...paskoo välillä. mutta Normaalia PALJON vähemmän...

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Piristystä...itse kullekkin

Teen nyt tällaisen pirteämmän postauksen...vaikkei sellanen olo ookkaan..mut tässäpä teille pari
videota katsottaviksi


     




tiistai 13. marraskuuta 2012

Mitä,missä,milloin...

En jaksanut keksiä fiksua otsikkoa...

(Ei valituksia tekstin laadusta, olen NIIN väsynyt)

Palataan ensin eiliseen..Aamulla heitin hepat normisti pihalle,Leimu sai pienen tupon heinää muttei täyttä annosta sunnuntain ähkyn takia..Oli ihan pirteä ja tälleen, kävin päivällä tallilla vilkasemassa, oli pirteä, ja tarhassa tyytyväisen oloinen.
Sitten menin tallille n.5aikaan.Hevonen tuli portille vastaan ja vaikutti olevan ok, ajattelin että taluttelen sitä kentällä ihan vaan ku su oli ähky, no eikös Leimu sitte yritä piehtaroimaan..Eli uudelleen/edelleen ähky..

Jolloinmiettisin että niin...eipä sillä taaskaan ollut kuin 1kasa paskaa karsinassa, ei siis ollut paskonut su, ilta puol7jälkeen...No sitten taluttelua taas, ja soitto äidille...Siinä kun oltin n2h taluteltu ni päätettiin soittaa päivystävä letkuttaan hevonen kun ei vaan pasko..
Ei muuten mitään mut kun leimu vihaa ell...No taistelun jälkeen saatiin rahottava hepalle...Ja letkutettiin, sen jälkeen odoteltiin n1h että rauhotus lakkaa...

Photobucket
Leimu onnitus loukkaamaan jalkansakkin...
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Tässä vaiheessa kello oli 9illalla...mennään hetkeksi kotiin ja menen tallille puol11 aikaan uudelleen taluttamaan hevosta joka ei vieläkään ole paskonut, ja ei ole syönyt kunnolla su, klo12 jälkeen...
Leimu oli niin väsynyt, sai raahata perässä, talutin 12 asti yöllä, pistin karsinaan hetkeksi(ei kuitenkaan mennyt tai yrittänyt karsinassa ollenkaan maaten) ja menin kotiin pariksi tunniksi nukkumaan..Sitten takaisin tallille yöllä ja taluttaminen jatkuu...4aikaa yölläkään ei ollut paskonut...Tässä vaiheessa päätettiin että klinikalle käy aamulla tie... 5aikaan tuli sittenn 1kasa, mutta ähky ei lauennut vieläkään, edelleen yritti taluttaessa makaamaan, oli kärsivä ilme silmissä yms...

No tähän päivään sitten, no aamulla sitten kävin kotona 6aikaan jotain pistämässä suuhuni jonka jälkeen  AAMUTALLI, joka tietty oli kans, eiku heittää 2h yöunil hepat pihalle..Sitten Leimu traikkuun ja matka kohti Anivettia...
Tässä vaiheessa olin niin kaameassa olotilassa koska en ollut nukkunut +sitten äiti sanoi että jos paha ähky ja pitää esim.leikata ni sitten leimu lopetetaan...

Me ei varattu aikaa Anivetissa vaan mentiin sinne vaan, joten odoteltiin siellä sellanen vähän päälle 3h, tässä välissä otettiin kyllä verikokeet joista näkyi että hiukan kuivunut...
Ensin sitten ell tutki suolen, ei ollut ummetusta, mutta hepan vatsa pinkee...No sitten tähystys...vatsassa oli ensinnäkin TODELLA paljon nestettä ja sitten tietenkin VATSAHAAVOJA....:(
Myös hiekka röntken tehtiin ja oli hiukan hiekkaa, mutta tällä hetkellä vaikuttaa, että siis vatsahaavat(mistä sitten ovat tulleetkaan?) ovat aiheuttaneet ähkyn...sitä ei vielä tiedä, sen näkee nyt kun saatiin lääkitys että uusiiko ähkyt...

Mutta miksi, olen niin väsynyt, Leimu taas kipeänä, juuri kun sen hyvään kuntoon sai, se on nyt sitten maastoköpöttelyä ja kevyttä liikutusta ainakin aluksi 3viikkoa minkä lääkekuuri kesstää..ja taas tuli kaamea lasku..

Enempää en jaksa kirjoittaa, kysykää jos tulee mieleen, ja anteeksi sekava teksti mutta nyt en jaksa eikä kiinnosta vittuakaan keskittyä...













Jaksaakko?

Voisin kirjoittaa postauksen eilisestä helvetistäja tän päivän klinikka käynnistöää mutten tiedä jaksanko..olen nukkunut yöllä sen 2h ku muun ajan taluttelin hevosta ähkyssä...

En tiedä..enkirjoita jos saan haukkuja, en jaksa kuulla niitä...en kirjoita jos ketään ei kiinnosta..

maanantai 12. marraskuuta 2012

Vittu!:(

Empä jaksa nyt enempää sanoa kuin että vittu...sen sanon että yöllä tallille....

Miksi...?

Nyt oikeesti huolestuttaa...Aamutallin tein ja heppa oli kyllä ihan pirteä, mutta oli eilenki vaikka oli ähky..
No siivosin aamutallin jälkeen karsinan ja siellä ei ollut muutakuin yksi kasa paskaa (jonka paskoi puol7 aikaan illalla) yöllä ei siis ole paskonut ollenkaan...:(..

Eli vaikka ähky laukesi illalla niin edelleen on ummetusta...millä sen saa laukeamaan?...sai parafiiniöljyä yms...
Menen päivällä katsomaan sen voinnin ja vielä illalla...ja jos ei pasko kunnolla ni pitää varmaan soittaa eläinlääkäri letkuttamaan se...ja varata se uusi tähystysaika, koska kaikki ei selvästikkään ole nyt kunnossa...

Kunhan ei vain olisi mitään vakavaa...
Miksi hevosten kanssa aina sattuu jotain ja pitää olla jotain?

Onko kellään kokemuksia tällaisesta? hevonen paskonut yhden kasan yöllä, ja seuraavana päivänä ähky, joka laukeaa n4h kuluttua(hevonen paskoo), mutta taas yöllä ei pasko yhtään mutta on silti pirteä...

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Ähky!

Tänään mentiin Julian kanssa tallille.Tehtiin kaikki normijutut,karsina yms.
Sitten haettiin Leimu tarhasta, harjatessa se oli hiukaan levoton mutta muuten täysin normaali.
Itsellä oli paha olo(joku vatsapöpö..?) ,joten kysyin jos Julia voi kokeilla ratsastaa Leimulla että tiedetään miltä se vaikuttaa nyt..Julian mukaan Leimu vaikutti reippaammalta nytten, mutta pian Leimu ei halunnut kävelle...se pysähteli ja peruutteli yms.Ei tajuttu mikä sitä vaivaa...No pian se selvisi, Leimu meni julia selässään makaamaan, ja meni piehtaroimaan(julia ehti alta pois ja ei ollut satulaa).

Tässä kohtaa tuli itselle jo että ei vittu, ähky.No sitte julia talutti(koitti taluttaa) Leimuu mut Leimu hyppäs pystyyn ja lähti jyrää...No talutin sitä itse hetken, äidille soitettuani, meni uudelleen makaamaan, saatiin onneksi ylös..Siinä kohtaa varmistui että kyllä, ähky.Leimu ei käyttäytynyt perus ähkymäisesti, se koitti jyrätä, hyppi pystyyn ja pukitteli mutta heti kun antoi pidempää narua niin koitti mennä piehtaroimaan..

Äiti tuli sitten tallille ja talutteli myös.Juteltiin siinä sitten ja tuli mieleen julialla että leimun karsinassa oli vain YKSI kasa paskaa yön jäljiltä...
Eli selvääkin selvempi ähky...Taluteltiin joku ainakin 3h sitä siinä sitten vuorotellen kaatosateessa...Välillä käytiin antamassa parafiiniöljyä joka oli työn ja tuskan takana kun Leimu ei halunnut sitä..

Noin 4tunnin jälkeen heppa paskansi ja oli normaalin oloinen, käytiin vielä illalla antamassa Leimulle pieni tuppo heinää+ tarkistamassa vointi, täytyy toivoa että meni nytten ohi ja selvittiin säikähdyksellä..Nyt on vain ongelma, luulen että uudesta ruuasta tuli ähky, mitä me sitte syötetään sille, heinää ei sulata kunnolla ja greenmixistä saa ähkyn...

Vois nyt heppa parantuu ni pääsis joskus kiinni tavalliseen päivärytmiin...

perjantai 9. marraskuuta 2012

Kuvapostaus

Laitan nyt vaan Leimun irtojuoksukuvia+ muita kuvii Leimusta mitä tnää otettii:)

Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
DSC_9689_zps962e52df
 
 
Photobucket
 
Photobucket

Photobucket
 
Ja vitsi et toivon et Leimuuvois pian taas treenaa kun se on nyt nii hyvässäkunnossa:)!

torstai 8. marraskuuta 2012

Klinikalla käyty

Tänään siis oltiin siellä klinikalla.Lähdettiin sinne aamulla 8jälkeen.

Ensin otettiin heppa ulos traikusta ja äiti kävi kysymässä mihin karsinaan se menee, laitettiin se sitten karsinaan.Sitten odoteltiin heti ja päätettiin että laitetaan rauhottava täl kertaa geelinä kielen alle, kun Leimu vihaa piikkejä, no se vihasi geelin laittoakin, ketju leuan alla ja kuolaimet suussa ja 2 ihmistä pitää kii, ja leimu liiskaa kaikki seinään yms...No saatiin sitte geeli jotenki laitettuu...no sitten ooteltiin n40min, ja oliko geeli vaikuttanut...? EI...nositten uus tappelu ton yhden pölön kanssa, et saatiinse geeli kielen alle...Jasitte vaikutti, silmä katottiin ensin, ja oli täysin normaali nytten, JEE!

Sitten oli odottelua reilu 1,5h ennen tähystystä ja käytiin syömässä.Sitten takasin klinikalle jossa Leimulle annettiin vielä yksi rauhoittava...piikillä, mutta ei huomannut sitä kun oli niin "kännissä" vielä:D

Tahystyksessä oli ensin vaikeuksia kun Leimu sai käännettyä letkun kurkussaan ympäri, niikuin u käännöksen:D.Päästiin sitte vatsalaukkuun asti, mutta 14tunnin paastosta  huolimatta vatsalaukka oli TÄYNNÄ heinää...Ei päästy edes ohutsuolelle asti..mutta vatsahaavaa ei näkyvällä alueeella ainakaan näkynyt.Sen sijaan ell, oli sitä mieltä että Leimun pukittelu on johtunut siitä että siitä tuntuu kuin se olisi juuri syönyt ku ratsastan kun vatsa ei sulata heinää kunnolla...Olenkin ihmetellyt miksi paskoo niin vähän..

Raspattiin myös jossa tuli lisäsyy siihen miksi ruoka ei sula...Nimittäin Leimun hampaat on tosi kuluneet kuulemma(siis sileät), voi kuulemma verrata Leimun heinän syömistä että voiko 2jääpalaa vastakkain silputa heinän...Eli vanhemmiten tulee ongelmaa hampaiden kanssa...

Nyt sitten Leimu saa 2/3 osaa heinistä greenmixinä ainakin jonkun aikaa, eli siis aamulla ja illalla 3kg, joka on 20litraa greenmixiä turvotettuna.
Kalliiksi tulee...Mutta toivotaan että tuo nyt sitten on syy...2viikon sisällä on uusi tähystys...

Käytiin myös vähän shoppailemassa, mulle Mountain Horsen paksumpi tallitakki, ja Leimulle uusi fleece loimi yms:)Myös yksi kaulakappaleellinen fleece loimi tilattiin:D

Eipä muuta, kysykää jos en muistanut kaikkea.:D

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Huomenna klinikka

Tänään menin vain 30min käynti treenin istuntapainotteisesti, huomenna tai viimistään perjantaina olla vähän viisaampia...

tiistai 6. marraskuuta 2012

Aarggghh!

Tääki päivä oli kyl nii perseest..

Aamutallin ku hoidin ni samas rupesin ihmettelee et miks tallikanii ei näy(sil oma karsina) ja menin sit kattoo sielt...löysin sit Rutun kuolleena:(

Rest In Pease Ruttu pieni<3 Olihan se jo 10vuotias mutta silti..
No loppu aamutalli meni hyvin.

Sitten illemmalla tallille, siivosin karsinan ja tein ruuan, ja hain hevosen tarhasta koiran kanssa:)
Harjailin ERITTÄIN levotonta hevosta, se steppasi yms kokoajan..
Laitoin sitten vain suitset ja jätin raipan pois, ajatuksena jos pukittelu johtuisi kuitenkin satulasta tai sitten raipasta..

Alkukäynnit meni ok, Leimu kuunteli istuntaa tosi kivasti, no sit ku aloin ottaa ohjii kätee ja pyytää reippaampaa käyntiä ni alko jumittaminen, no sit pyysin pohkeel enemä eteen ku raippaa ei ollut ja sit leimu yritti pukittaa...Teki sen muutaman kerran, no kävelin sitten hetken ja päätin että en viitsi ratsastaa jos hevonen on kipeä jostain.

Hain sitten liinan ja heti kun sain liinan kiinni ja annoin pidempää narua niin Leimu lähti kuin tykin suusta ja veti kiitopukkilaukkaa varmaan 10minuuttia, tietoakaan pysähtymisestä, lopulta alkoi kuunnella edes hiukan, molemmissa suunnissa sama.Ajattelin sitten että päästän sen irti hetkeksi ja irtona se veteli kiitopierupukkilaukkaa varmaan 15min, sitten ei meinannut antaa kiinni...No sain sen sitten lopulta kiinni..

Sitten harjaus ja boksiin.
Leimulla on nyt klinikka aika jokatapauksessa torstaina koska mennään kattoo se silmä mis oli se kasvain, et milt se näyttää nyt, ja mietin että pitäiskö esim tähystää samas?...Itse pelkään vatsahaavaa,...reagointi saman tyyppistä kun lassilla...Mutta kun Leimun elämässä mikään ei ole muuttunut eli mistä se vatsahaava olisi..

Ehdottakaa syitä käytökselle, ratsastaessa pukittelee, juoksutuksessa vetelee täysillä ja harjatessa on levoton ja yleisesti on säikympi kun aiemmin.Nyt jätettiin speedpower rehu pois että jos johtuisi siitä...

maanantai 5. marraskuuta 2012

Poniinin selässä!

Olin tosiaan auttamas kamuu sen uuden yp ponin kanssa.
Kun näin ponin ekan kerran, niin anteeksi,mutta ketään loukkaamatta, ensimmäinen ajatus oli et kauhee millanen karva...No siin sitte harjattii poni yms..No ens totutettiin hetki  sitä siihe vyöhö..sitte laitetiin satula selkään...kun sain sen selkään ja sain vyön jo mahan ali ja pidin siit kii ni Syli alko peruuttaa ja hyppäs pystyy,..hajos riimu+naru ja satula tippu...

No tokal kerralla tää ylläpitäjä syöttisille ruokaa ni sain vyön sit suhteellisen hyvin kiinni...Suitset sai päähän ongelmitta.No sitten laiton kamun IHAN LIIAN PIENEN kypärän päähä ku omaa ei tietty ollu mukaa,ja lähettii maastoo:D

Mentii ens jonkuaikaa käyntii, Syli oli melko etupainoinen +arko hiuka kavioita ku sil ei ollut nyt kenkii...ja kompuroi...Ravi oli ihan kiva, ja poni toimi hyvin istunnalla...Laukkakin oli kiva,pikkuruinen Leimuun verrattuna...Polvi särki hiukan mutta ei voi mtn:D

Koitin sitten myös askeleenpidennystä,pidensi ihan kivasti, tosin takaosa ei kunnolla ollut alla...ja tuntui kunoltas ravattu alamäkeen...

Mutta kivanluonteinen poni..Sitten ridauksen jälkee harjattii ja jätettii boksiin, tulevaisuudessa saan kuulemma ainakin hypätä ponilla kun on kuulemma esteillä,melkonen duracel:D


Photobucket
 

Photobucket
 
Sori laadut.alko hämärtää

Tätä päivää

Juu tulee varmaan melko tylsä postaus, mutta.
Olin tänään aamulla jo tekemäss aamutallin, voin kertoa, että ei ollut mukavaa ensinnäkään loimittaa niitä kun piti kumartua, joka sattui jalkaan.Ulos vientä ei myöskään ollut tänään aamulla herkkua, koska oli vaikeaa saada hepat kulkemaan rauhassa kun en itse kovaa vauhtia päässyt.
Sain kuitenkin hevoset ulos ihan kivasti.Sitten ajattelin että koitan edes siivota karsinan, mutta n.puolet siivottuani, oli pakko soittaa äidille ja pyytää häntä hoitamaan loput, sillä polvi särki NIIN paljon.Tein sitten vielä Leimun ruuan.

Nyt olenkin sitten istuskellu kotona, koittanut tehdä koiran kanssa jotain, vaihtanut haavan siteen ja syönyt. Vielä pitäisi jotenkin pystyä menemään auttamaan yht tuttuu sen uuden yp.ponin kanssa ku se kuulemma hyppii satulavyötä laitettaessa pystyyn, ja koitan ehkä myös selästä sitä, jos jalan kanssa vaan pystyn.
Ja illalla pitäisi myös onnistua jotenkin liikuttamaan Leimu, todennäköisesti juoksutan sen liinassa, ettei ainakaan jää seisomaan:D

Satulaongelmaa aletaan ratkoa enemmän kun pystyn taas kunnolla ratsastamaan...

Nää ajat takas...

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Helvetinmoinen päivä!-.-

Juu siis tää päivä meniki sit tallin osalta ihan vituiks, anteeksi kiroilu.
Alku sujui hyvin, harjailin hevosen, ja laitettiin satulasepältä haettu korjattavana ollut satula selkään yms.

No alkoi tulla pimeä niin äiti meni sitten laittamaan kentän valot päälle sillä aikaa kun laiton hepalle suitset.Sitten talutin hepan ulos tallista, niiku normaalistikki, vilkasin mäelle(missä on se kentän  valosydeemi) ja Leimu yhtä aikaa, ja siel seisos äiti ja yks tuttava, ja Leimu säikähti ku huomas ne yhtäkkii..lähti täysil juoksee(juoksi kirjaimellisesti mun yli) kaaduin ja Leimu karkas,onneksi oli kypärä päässä!

No sitte tietty äiti kysyy sattuko, oon sillee et NO en tiedä, ihan sama ja meen hakee hevosta...
Onneks se anto kii.oli tallannut ohjansa muttei onneks rikkonu, siin vaihees oon sillee et ai vittu mun polvi/polvet+ käsi..No talutan hepan takas tallipihaan jossa vilkasen polvee, housut repeytyneet rikki ja polvi veressä, kädessä haava...Mut oon sillee, et mähän ratsastan.
Pakkohan oli satula testata, polvi sattus ihan helvetisti..No käynnissä ok, ravissa oikee kierros ok ja vasen tosi tahmee+pukki...No oikee laukka  ok, vasen laukka rodeota, onneks en tippunu, ei meinaa ollu pienii pukkeja... Sit oon sillee et mä en pysty ratsastaa, en vaa pystyny ku heppa tollanen +polvikipee...

No äiti sit talutteli sitä hetken kentällä...ite menin sit jakaa heinii ku oli TIETENKI sopivasti iltatalli...se oli aika pahuksen inhottavaa jakaa niit ku polvi särkee ja kirvelee ja käsi sattuu..Sitte hakee heppoja tarhasta, Luna onneks käyttäyny hyvin no sitte äidin kaa Lissu ja Sulevi, no Lissu säikähti melkee tallipihas jotain ja hyppäs mun toisen jalan päälle...AI VITTU...siin kohtaa oli lähel et oisin ruvennu itkee,sattu jo  valmiiks nii paljo...No eiku iltatalli loppuun, ponit viel sisää...Äiti oli kiltti ja täytti heinäkärryn...

Tässä ennen-jälkeen kuvia haavoista...

Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
Tallilla,näkyy myös housun repeämä..
 
Photobucket
Ennen pesua
 
Photobucket
Pesun jälkeen
 
Photobucket
Paketissa
 
Photobucket
Toinen polvi ei oo nii paha.
 
Ja ennen ku joku valittaa kunnioituksesta niin korostan vielä ETTÄ LEIMU SÄIKÄHTI ja koska en ollut varautunu niin jäin alle.
 
Ja satula ei ilmeisesti ole vieläkään sopiva tai sitten Leimu vain pukittelee siksi ettei halua tehdä töitä..Nyt en tiedä pystynkö ratsastamaan huomenna,saa nähdä..pirun kipeä jalka nimittäin..