keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Roden irtojuoksutus

Juu siis roden haava paranee jalassa pikkuhiljaa mutta ei onnu tai arista joten liikuttaminen on sallittua.
Kuvissa jalassa piteli koska edellisenä päivänä ell oli poistanut ruven koska ei parantunut sen alla.
Nykyään liikutuksen ajaksi otetaan pinteli pois ja muuten pitää sitä jottei sinne mene turvetta yms.

Kuvat on otettu n,viikko sitten laitan ne ensin ja kerron sitten vähän kuulumisia.












Ratsastuskuvia kun Heidi menee löytyy mutta ovat kamerassa vielä.teen niistäkin postauksen lähipäivinä.
Heidi tosiaan on liikuttanut rodea nyt kerran tai kaksi viikossa, kukaan muu ei oikein tämän persoonan selkään halua jonka takia etsin sille nyt vuokraajan.itse en kuitenkaan ole vielä hetkeen siinä kunnossa että sen 4-6krt viikossa ratsastaisin..Ja rode kaipaa säännöllisyyttä.Pian on kontrolli ja sen jälkeen sitten aloittelen ratsastusta varmaan ensin leimulla.

Heidin kanssa kun heidi ei ole pukeista ollut mitään niin ei ole enää pahemmin pukittanut..ja ollaan testailtu nyt että tuntuu olevan parempi ilman kuolaimia joten tarkoituksena tarkistuttaa suu.

Ja kuten kuvista näkyy niin Rode ei ole miksikään palloksi muuttunut vaikka onkin lähinnä seisonut.

Heidi on mennyt myös Leimun 2krt viikossa ja äiti menee sillä aina välillä muuten sekin herra nyt toistaiseksi vapailee paljon, aina silloin tällöin joku sen kanssa jotain tekee...
Mä haluun jo ratsastamaan ja treenaamaan poikia..

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Millainen lemmikki kissa on?

Joo tä nyt ei oo mitenkään hevospostaus mutta mulla on tylsää niin haluan kirjoittaa asiasta jota olen nyt oman kissan myötä miettinyt paljon.
Siis millainen lemmikki kissa on?

Lapsena ja nuorena luulin että kissa ei ole seurallinen ja kuulin monelta myös että kissat ovat itsenäisiä ja viihtyvät enemmän omissa oloissaan ja tulevat vain silloin tällöin rapsuteltaviksi kiehnäämään ja pyytämään ruokaa.

EI, ainakaan nyt oman kissani kohdalla se ei ainakaan mene todellakaan noin.
Riiviö on aina mukana kaikessa mitä teen, oli se sitten siivous,ruuanlaitto tai vessassa käynti, ja muutenkin kaipaa eritttäin paljon hiomiota ja jos joutuu kauan olemaan "Omissa oloissaan" kun olen kotona niin alkaa naukua jossain tai tulee viereeni riehumaan :D

Myös aina kun tulee vieraita juoksee kissa ovikellon soidessa ovelle ja usein vielä maukuu, samoin kun tulen itse kotiin niin aina on naukuen ovella vastassa.

Eli oma kissani ainakin on välillä liiankin seurallinen.


Kuinka kissa sitten eroaa koirasta?
No onhan paljon eroja, ei riiviö kauan jaksa olla paikallaan jos rapsuttelen mutta ei tosin sirukaan, mutta enemmän kuitenkin kuin riiviö.

Koiran kanssa käydään lenkillä jossa tekee tarpeensa,käyttää energiaa ja saa liikuntaa.
Kissa käy hiekkalaatikolla joka siivotaan päivittäin ja lenkkejä sen kanssa ei tehdä vaan leikitään jotta kuluttaa energiaa.

Kissa on myös ainakin omassa tapauksessani hiljaisempi kuin koira.


Oma kissani tosin on erittäin koiramainen, kantaa leluja ja KENKIÄ suussaan olohuoneen matolle :D Ja tuo leluja mulle että leikittäisiin. Riiviö vaatii vielä enemmän huomiota kuin siru ikinä. Mutta yksin jäädessään on rauhallisempi eikä mitään eroahdistuta ollut jos sellaista edes kissojen kanssa esiintyy :D


Ajattelin nyt vain kirjoittaa tällaisen, koska mietin että ajatteleeko monikin kissan olevan enemmän omissa oloissa oleva eikä niin seurallinen?
Onko se sitten kiinni siitä miten kissan kanssa on pentuna ollut?
Onko sisäkissat seurallisempia kuin ulkokissat?
Onko se vain luonteesta kiinni?
Onhan koiriakin erillaisia?

Saa kommentoida ja keskustella asiallisesti aiheesta, itse olen vain tätä paljon miettinyt, koska kissan hankkimista mietin kauan kun ajattelin onko siitä seuraa edes vähän kun koira ei täällä nyt voi asua..
,Mutta kyllä Riiviö nukkuu joka yö vieressä:)








torstai 4. joulukuuta 2014

Kämppä (Esittelyä ja kissa )

Juu siis muhun on iskeny joku vimma siivota ja koristella yms ni päätin sitten esitellä mun kämpän blogiin:D

Mähän asun yksiössä Riiviön kanssa joka on siis nyt n5kk vanha tyttökissa, en tiedä onko siitä edes paljoa täällä blogissa .
Mutta ihanan seurallinen on ja osallistuu kaikkeen.

Mutta kuviin sitten


Nyt sairaslomalla tää on vakipaikka, koneella katsoen jotain leffaa tai sarjaa ja kutoen silloin jos en ole innokkaana leipomasa tai siivoamassa ja kissa juuri usein tuossa vieressä makoilee :3



Ei varmaan esittelyä kaipaa mutta siis mun nukkumapaikka, nyt vieressä apteekki pussi kun iltalääkkeet, ja yleensä edessä itse tehty matto mutta joulua varten halusin punaisen maton :D


Mulla ei ikinä kaverit nuku lattialla, viereen saa toki tulla kun kahden hengen sänky mutta on myös vierasvuode jossa saa nukkua :)
Ja joulukoristeluinto näkyy pakko oli jo kyntteliköt laittaa, musta on nyt tullu ihan höpsö:D
Kaikki on led lamppuja niin ei aiheuta tulipaloriskiä.


TV-taso ja imuri vieressä ku oon nyt ihan neuroottinen siivoja täl hetkellä ni täytyy olla esillä ;D Seinä on oikeesti yksvärinen, kuvaan tuli jotkut ihmeen varjot, näkyy myös sammutuspeite seinällä ja kissan kuivaruokasäkki ja hiekkasäkki.


Keittiökomero,joka on todella pieni, ruusukkeet somistaa kivasti ja valopallo siinäkin jo.johto teipattu seinään kun kissasta se oli muuten tosi kiva:D



Keittiö, toivon että tää fiilis pitää koti näin siistinä pysyy koska nyt on tosi viihtyisää tehdä ruokaa ja muutenkin olla kotona :)


Keittiön ikkuna ja jääkaapin ja pakastelokeron ovi näkyy.



Ja "maisemakin on ihan kiva ja oon niin rakastunut noihin jouluvalohin,toi takanurkka pitäis viel täsä siivota ettei näytä noin epämääräseltä



Ja eteinen:) Ja juu tota kengistä päätellen tääl asuu ainakin 5 ihmistä, mul vaa on kertyny kenkiä joka lähtöönn. vessan ovesta näkyy valoviiru mutta vessaa en nyt jaksanut kuvata, kaikki varmaan tietää suurinpiirtein millainen on yksiön vessa:D ja siellä tosiaan on myös kissan hiekkalaatikko.


Ja meinas unohtua, kissan ruoka paikka ja kokovartalopeili :)


Ja kissasta laitan nyt myös pari kuvaa kun en muista oonko mä laittanut aiemmin :D