tiistai 6. tammikuuta 2015

Ähky

En nyt jaksa pitkää juttua kirjoottaa ku oon tosi väsynyt..
Mutta rode oli jostain saanut itselleen ähkyn...roikotti päätää ja oli tosi kipeän oloinen eikä syöny porkkanaa eikä leipää ei mitään...taluttaessa oikein yritti makuulle..

No soitettiin sitten päivystävä kun meni vaan pahemmaksi..Kokeili peräsuolen kautta ja olihan sillä sitten ummetusmassaa paksusuolessa..letkutetiin illalla ja sai kipulääkkeen..nyt tilanne ok.Huomenna seurataan vielä ja toivotaan että selvittiin säikähdyksellä..

On se vaan kauhea katosa kun toinen on selvästi kipeä..

10 kommenttia:

  1. On teillä nyt huonoa tuuria

    VastaaPoista
  2. Aika outoo että Leimulla,Lassilla,Donnalla ja vielä Rodella on ollut ähkyjä O_o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leimullahan oli vatsahaava ja lassilla vatsatulehdus :/ donnalla vain joku ähky jostai minkä syytä ei tiedetä..rode saa nyt sitten kuivumisesta..ei juo tarpeeksi..kuivuu ja saa ummetusta..

      Poista
    2. Ja donnalla ei ollut ähkyjä ..taisi kerran olla ähky..Lassilla ja Leimulla oli taas selketä syyt..Leimulla muuttostressistä lassilla mahd..kisaamisesta.

      Poista
  3. Kamalaa, toipumisia! :(

    VastaaPoista
  4. Oottekos koittanu lisätä veteen jotain, mikä houkuttaa ponia juomaan, vaikka omenamehua tai omenoita lillumaan? Tai sitten vaikka pellava tmv. puuroa, josta se saa nestettä ruuan mukana. Itse sain omien ponieni kanssa hyvät neuvot ähkyn aikana, että seisottaa ponia jyrkässä rinteessä, ensin naama "alas päin" ja sit takamus alaspäin ja tätä toistettiin muutaman kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei tykkää omenamehusta..eikä pellavasta..nyt juonut paremmin kun vedessä melassia..mutta vaikuttaa että lämpimällä juo paljon ja kun kylmempi niin ei suostu juomaan ollenkaan..
      Ja turvotettua ruokaa ei syö ollenkaan

      Poista
    2. Jos se on sit nirso kylmälle vedelle? :D Mitä jos koitatte juottaa useemmin päivässä lämmintä vettä? :) Talvella se vaan kylmettyy niin äkkiä..

      Poista
    3. Jos tota juottaa ämpäristä ei juo..juo vain omaan tahtiin kun hauaa niin tarjoaminen ei onnistu eikä siellä voi olla pitkin yötä ja päivää 30min välein vaihtamassa vesiä lämpimiin

      Poista