maanantai 9. maaliskuuta 2015

Elämä on

Valintoja ja päätöksiä, odottamista, työtä..

Olisi vaan niin kiva saada pois suljettu ensin klinikalla syyt mistä pukittelu voisi johtua koska en usko että 120-130cm kisannut hevonen on aina ollut noin kova pukittelija.

Eikä ole muutenkaan missään määrin normaalia että hevonen noin haluton liikkumaan.
Mutta ensin haluaisin sulkea klinikalla pois mm.jos siellä korvissa/poskionteloissa on jotain, jos vatsassa on jotain tai jos selässä on joku juttu kun vapaana liikkuu hyvin.

Kun saan nämä pois suljettu niin aletaankin sitten katsoa tarkemmin satulan,suitsien ja huovan ja suojien sopivuutta jos joku niistä aiheuttaa herkässä hevosessa tuollaisen ongelman.

Jos Rode olisi ollut mulla vähän pidempään niin tietäisin enemmän, jos se olisi ollut minun kanssani normaali eikä alusta asti tosi tahmea ja haluton ja pukittelutkin ovat lisääntyneet.

Jos mistään edellä mainituista ei löydy syytä niin sitten on aika sanoa vuokraajille heipat jos Rode ei kestäkään sitä että sillä on vuokraajia?
Ehkä se on todellakin enemmän yhden ihmisen hevonen?


Mutta en voi autoksi muuttua ja akuuttia tilannetta ei ole miksi pitäisi NYT viedä hevonen klinikalle, jos olisi akuutti juttu niin silloin auton saa toki lainaksi mutta en mä muuten lähde lainaamaan, nyt tä häritsee vaan mua..
Kun katson kuvia kun muut ratsastaa ja omani ei halua ilman juoksutus rraippaa liikkua.

No elämä on. Saan sen kyllä klinikalle  ja siitä sitten alkaa ongelmien selvitys että päästää treenaamaan ja harrastamaan niin että molemmilla on hauskaa!



6 kommenttia:

  1. Suosittelisin keskittymään selkään.. Hermostot sieltä voi vaikuttaa ihan korviin asti ja valitettavaa on, että todella monella hevosella nykyisin havaitaan okaharaakkeissa vikaa sekä selän jänteessä. Ihan vain vinkkinä, kun ilman ratsastajaa liikkuu :) tsemppiä, toivottavasti syy selviää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos vinkistä! Jos vatsassa ei ole mitään niin tutkitaan siis selän jänne ja okahaarakkeet :)

      Poista
  2. Tokavikasta kuvasta näkee et ainakaan satula ei ole sopiva, ihan liian leveä alhaalta, koko satula ei ole edes kiinni hevosesta siipien alaosasta.. Eli satula todennäköisesti painaa hevosen sään molemmilta puolilta, kyllä sitä vähemmästäkin pukittelisi. Pyydä joku ammattilainen tarkastaa teidän varusteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no hevonen ei toimi myöskään ilman satulaa, mutta varusteet katsotaan myös kyllä:)

      Poista
  3. Voi ei toivottavasti asia selviää! Koittakaa jaksaa :)

    VastaaPoista