maanantai 16. maaliskuuta 2015

Ratsastus Folkella

Ratsastin Folken kunnolla viime torstaina. En ole vaan saanut aikaiseksi kirjoittaa siitä tänne blogiin.
Folken omistaja Mari oli kuvaamassa ja laitettiin oikein valkoiset pintelit ja huopa :D pakko sitä välillä on hienostella kotonakin.

Folke hakeutui alkuun paljon ulospäin ja pian huomasin että istuin hiukan vinossa painopiste siellä ja painoapuja kuuntelevana teki mitä käskettiinkin:D

Sain hevosen sitten ratsastettua suoraksi.Ja silloin se alkoikin toimia kivasti, se oli suhteellisen reipas ja halusi selkeästi tehdä töitä kun on vähän lomaillut nytten:)

Jalustimet olisivat kuolupenkissä saaneet olla pidemmät mutta kun ne tuntui ihan hyvältä:D

Alettiin sitten ravailemaan ja Folke tuntui tosi kivalta (ja oi kun rakastan istumista koulusatulassa)
Se reagoi pohkeeseen ja mentiin muutama raviväistö askelkin kun sain papan hereille.
Se oli tosi kevyt edestä ja tosi pehmeä suustaan ja kuunteli tosi pieniä apuja.





en toki istu vinossa...ku muistais istua keskellä satulaa....

Pahenee vaan....
Otettiin sitten tähän väliin laukkaa, alkuun oli aika tahmea nostamaan ja nyki päätä ylös, mutta kun muisti vaan pitää käden tasaisena niin pään heittely loppua ja hevonen hakeutui tuntumalle.
Otettiin pari laukan vaihtoakin ja vähän pidennettyä laukkaa ja kootumpaa laukkaa, hirveen kauan ei laukattu juurikin kun on herra lomaillut ettei mene ihan jumiin.



jalka heiluu ja katse missä...huoh...

Päätin sitten laukkailun jälkeen kun hevonen on lämmin niin ottaa vielä ravissa vähän askeleenpidennyksiä ja jestas kun pappa oli hieno!:)
Otin ensin harjoitusravissa mutta sitten vatsalihakset sanos yhteistyön irti niin aloin keventää kun en ole niin paljon nyt harjoitusravia eteenkään folkella mennyt :D

Mutta oli kyllä niin kivan tuntuinen ravissa vielä pidennysten jälkeenkin, niin kevyt ja ruvettiinkin sitten ottamaan pidempää ohjaa ja vähän loppuravailuja ettei tule ihan liian rankkaa:)








Mari meni itse sitten vielä käymään selässä kun ei ole pitkään aikaan mennyt, otti ravia ja yhden laukan ja hyvin sujui :)





Tarkoitushan olisi että mahdollisesti menisin keväällä/kesällä folken kanssa koulukisoihin niin ollaan vähän reenailtu.

Folken vatsa on ollut paljon parempi, kakka normaalia ja hevonen haluaa liikkua ja tehdä töitä kun ollut haluton. Vatsan turvotuskin lähtenyt vähän laskemaan ja nyt katsotaan jos lähtisi liikutuksessa kokonaan, mutta ei vielä mitään pitkiä rankkoja treenejä mennä.

On se vaan niin kiva pappa.









14 kommenttia:

  1. opettele nyt jo ihan oikeesti käyttämään niitä keskivartalon lihaksia jos sulla sellasia on. järkyttävän näköstä.
    ja sitä pillua ei tarvi kokoajan räpeltää, kädetki voi kantaa ihan itte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule omasta mielestä istun SIIHEN NÄHDEN hyvin että mulla on reisi vuodensisällä leikattu 2 kertaa ja ollut pitkät saikut. kyllä se istunta paranee kun ratsastan ja alan taas valmentautua. Kävin viime kesänä yhdessä valmennuksesa ja mulle sanottiin että mulla on muuten suhteellisen hyvä istunta paitsi että kantapää nousee.
      Ja kannan kyllä kädet, ne ei ole siellä hevosen säässä kiinni vaan ihan ylhääl pidän, mutta ohja herkästi liian pitkä jolloin kädet on liian takas eikä sään yläpuolella ja tiedän kyllä virheeni ja koitan opetella niistä pois mutta se ei onnistu missään pienessä ajassa kun ollut ratsastustaukoa enemmän ja vähemmän ja reisi alkaa nyt vasta olla ok.

      Älä siis tule sanomaan jos et tiedä taustoja, ja jos haluaa antaa kritiikkiä niin sen voi tehdä ystävälliseen sävyyn, jos niin osaa tehdä. Jos ei osaa niin ei tarvitse laittaa kommenttia. SO simple!

      Poista
    2. sun istunta on ollu tota samaa takakaarella roikkumista jo ainakin kaks vuotta.
      mullekin toisella tallilla sanottiin että istunta hyvä. sit menin osaavaan opetukseen. ja johan alko se oikeasti hyvä istunta löytymään.
      kädet reisien päällä tai värkissä ei ole käsien kannattamista.

      Poista
    3. Sovitaan sitten näin.Jos mä istun istuinluiden päällä jonka oon nyt hoksannut miten se tehdään niin en ihan päin persettä istu :D kukaan ei oo seppä syntyessään. Ja ne ei makaa reisien päällä vaan on ilmassa reisien päällä.. jota ei ehkä kuvista näe.

      Poista
    4. miten istuinluut liittyy keskivartalon hallintaan?
      ja ei sun kädet kyllä ole lähelläkään oikeeta paikkaa.

      Poista
    5. Siis kun puhuit istunnasta. ja ei ne oikeesa kohdassa ole ei mutta kannan ne kyllä

      Poista
  2. Kun kato kun siellä nadjan pillussa alkaa olla jo pölyä niin pakko ne on joka ratsastuskerralla pyyhkiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun omassas taitaaolla vähä enemmänkin hiekkaa:D sä et mun yksityiselämästä kuule tiedä vittuakaan. Ja tähän nyt vastasin mutta jos tän tyylisiä kommentteja alkaa enemmän tulla ni se tarkoittaa anonyymien estoa vähäksi aikaa.

      Poista
    2. Ketä kiinnostaa jos anonyymeiltä poistaa kommentointimahdollisuuden? Kai tiedät että esimerksiks openID-palvellulla voi tehdä rajattomasti uusia "ei-anonyymejä"-tunnuksia?

      Poista
    3. Sitten blogi varmaan menee vähäksi aikaa yksityiseksi ;)

      Poista
  3. Hohhoijaa anonyymien kateusaste on taas huipussaan, jätä oikeasti tuollaiset kommentit julkaisematta ja heti kun näet että on jotain asiatonta sanottu niin älä lue itsekkään :/ Ihan turha kuunnella tällaisten idioottien puhetta, kun kuitenkin on oikeita ihmisiä ympärillä joita kuuntelemalla se kehitys tapahtuu ratsastaessakin kuten juurikin valmentajat ja opettajat :) Minusta istut hyvin enkä huomaa itse vikaa joten se ei ole mielestäni sitten niin paha että tarvitsisi anonyymien härväröityä :D
    Kiva postaus! Ihanaa lukea miten sujuu!
    Ja voi kun tuo Folkekin on niin kaunis hevonen! Onnekas kun saat ratsastaa niin ihanilla hevosilla :) Onnea valmentautumiseen ja odotellaan innolla josko menette kisoihin! :D Älä kuuntele haukkujia, he eivät tiedä mitään, pysy vahvana! Olet mahtava :)

    VastaaPoista
  4. Kirjotit äsken itse et istut vinossa ja jalka seikkailee yms, mut sitku joku sulle siitä sanoo ni kauhee suuttuminen ja puolustus, miksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oisko siksi että mulle tullaan negatiiviseen sävyyn sanomaan että istun takakaarella aina ja mulla ei oo keskivartalon hallintaa ja kaivan pillua kun ratsastan enkä kanna käsiä ollenkaan?

      Jos tultaisiin ystävällisesti ja asiallisesti sanomaan niinkuin joku aiemmin sanonut että pidemmillä jalustimilla olisi helpompaa niin olen vastannut että olen huomannut että herkästi liian lyhyt jalustin.

      Poista